Kies de beste nieuwsfoto van deze maand.

Elke maand tien foto's
Elke maand kiest een jury van het Algemeen Nederlands Persbureau en fotobureau Hollandse Hoogte tien van de beste nieuwsfoto's uit. Alle foto's zijn gemaakt door fotografen van ANP en Hollandse Hoogte.

Jos van Leeuwen Publieksprijs
Jij kunt elke maand meestemmen! Kies de foto die volgens jou het sterkst is. De foto met de meeste stemmen dingt mee met de Jos van Leeuwen Publieksprijs.

Win een kunstfoto!
Stem je mee dan maak je kans op kunstfoto naar keuze uit de

ANP fotowinkel. Lees de voorwaarden hier. Let op: je kan slechts één keer je stem uitbrengen. Veel plezier!

Winnende nieuwsfoto's
Bekijk hier een overzicht van alle winnende maandfoto's tot nu toe.

Het is niet meer mogelijk om te stemmen

Op donderdag 21 januari maken we tijdens de Jos van Leeuwen Fotoprijs livestream de winnaar van de Jos van Leeuwen Publieksprijs 2020 bekend. Lees hier meer.

Sem van der Wal

Den Haag - Premier Mark Rutte in het Torentje tijdens zijn toespraak over de lockdown.

Bart Maat

Den Haag - Persmoment bij het Catshuis van staatssecretaris van Financiën, Alexandra van Huffelen over de toeslagenaffaire.

Sem van der Wal

Den Haag - Hugo de Jonge, (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Wopke Hoekstra (minister van Financiën) staan de pers te woord bij het ministerie van Algemene Zaken na afloop van de wekelijkse ministerraad

Ramon van Flymen

Urk - Politieagenten tijdens een patrouille in in Urk. Inwoners van het dorp hebben genoeg van de vuurwerkrellen en gaan patrouilleren om jongeren te weerhouden van het gooien met zwaar vuurwerk.

Koen van Weel

Amsterdam - Een klant in de Action na de opening van een filiaal. De ruim vierhonderd winkels van de budgetketen in Nederland openen weer hun deuren voor klanten. Die kunnen uitsluitend terecht voor producten die als essentieel worden beschouwd.

Robin van Lonkhuijsen

Oss - Eerste coronavaccins van Pfizer in Nederland.

Robin van Lonkhuijsen

Utrecht - Winkelend publiek in het centrum van Utrecht. Het kabinet wil winkels, scholen en contactberoepen sluiten om een einde te maken aan de forse stijging van het aantal coronabesmettingen.

Remko de Waal

Barneveld - Een zorgverlener voert actie tegen de fysieke kerkdienst bij de ingang van de Rehoboth Kerk in Barneveld.

Remko de Waal

Beverwijk - Verwoesting en grote schade na een explosie in een Poolse winkel in Beverwijk. Het is de derde winkel op rij.

Remko de Waal

Rotterdam - Kickbokser Badr Hari heeft zijn rentree in de ring niet met een overwinning gevierd. De Amsterdammer ging in zijn gevecht tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi knock-out.