nieuwsfoto
van de maand

Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op je vragen over de nieuwsfoto van de maand.

Hoe kan ik stemmen?

Stemmen kan via de homepage. Kies je favoriete nieuwsfoto, vul je e-mailadres in en klik op de ‘stem nu’ button. Vergeet je stem niet te bevestigen via de mail, anders is je stem niet geldig. 

Hoe worden de nieuwsfoto’s geselecteerd?

Iedere maand komt een wisselende jury samen. Deze jury bestaat uit verschillende foto experts: van fotoredacteuren tot fotografen. Uit een grote voorselectie - dit zijn ondere andere ANP-foto’s die afgelopen maand veel in de media te zien waren - selecteert de jury dé tien beste nieuwsfoto’s van de maand. 

Wat doen jullie met mijn gegevens?

We gebruiken je e-mailadres enkel voor het stemmen. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws rondom de nieuwsfoto van de maand en de Jos van Leeuwen Fotoprijs? Vink dan het daarvoor bestemde vakje aan bij het stemmen. 

Wat kan ik winnen?

Onder de stemmers verloten we iedere maand een ANP-goodiebag. 

Wanneer wordt de winnende foto bekendgemaakt?

Elke maand maken we de foto met de meeste stemmen bekend via het Instagramaccount van anpfoto.nl. Ook zijn de maandwinnaars te vinden op de website . De Jos van Leeuwen Publieksprijs wordt begin van 2022 uitgereikt. 

Ik heb een vraag, hoe kan ik jullie bereiken?

Voor vragen over de nieuwsfoto van de maand of de Jos van Leeuwen Fotoprijs, stuur een mailtje naar fotovandemaand@anp.nl 

Cookies maken jouw bezoek aan de ANP-website gemakkelijker én leuker. Klik op accepteren om hiermee akkoord te gaan of lees ons cookiebeleid.
Afwijzen Accepteren