nieuwsfoto
van de maand

De winnende nieuwsfoto's van 2021

Op deze pagina vind je een overzicht van alle winnende maandfoto's van 2021. De nieuwsfoto's op deze pagina maken kans op de publieksprijs van de ANP Nieuwsfoto van het jaar, die we begin 2022 uitreiken.


November 2021

Rotterdam - Bij een protest tegen de coronamaatregelen in het centrum van Rotterdam wordt brand gesticht. De demonstratie ontaardde in een veldslag waarbij veel vernielingen werden aangericht en de politie schoten loste op de relschoppers.

Oktober 2021

Eemshaven - Wandelaars op weg. Organisatie Urgenda vraagt aandacht voor het klimaat door vanaf de Eemshaven in Groningen naar de klimaattop in het Schotse Glasgow te wandelen.

September 2021

Den Haag - Jorien Wuite (D66), Carla Moonen (D66), Queeny Rajkowski (VVD) op hun mobiele telefoon voorafgaand aan de opening van Prinsjesdag in de Grote Kerk.

Augustus 2021

Tokio - Atlete Sifan Hassan wint goud op 5.000 meter tijdens de Olympische Spelen in Tokio

Juli 2021

Tokio - Mathieu van der Poel crasht tijdens de mountainbikerace op de Olympische Spelen in Tokio.

Juni 2021

Amsterdam - De gereconstrueerde panelen worden gemonteerd aan de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Operatie Nachtwacht is het grootste onderzoek ooit naar de door Rembrandt geschilderde Nachtwacht.

Mei 2021

Amsterdam - André van Duin houdt een toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam.

April 2021

Utrecht - Terrasgangers op de Neude. De terrassen mogen weer open, waarbij de coronamaatregelen van kracht zijn. Zo moeten bezoekers verplicht reserveren, zoveel mogelijk blijven zitten en contactloos betalen.

Maart 2021

Den Haag - Kajsa Ollongren (D66) verlaat de Stadhouderskamer na een positieve uitslag van een coronatest.

Februari 2021

Amsterdam - Sneeuw in Nederland. Een auto wordt voortgeduwd op een helling van een parkeergarage bij het Museumplein

Januari 2021

Monster - Demissionair minister Hugo de Jonge krijgt spontaan een knuffel van Fred. Hij is een van de bewoners van zorginstelling 's Heeren-Loo. Zij kregen onder toeziend oog van de minister de eerste vaccinaties in een woonzorgcentrum.

Cookies maken jouw bezoek aan de ANP-website gemakkelijker én leuker. Klik op accepteren om hiermee akkoord te gaan of lees ons cookiebeleid.
Afwijzen Accepteren